В ЄС не пускають осіб, щеплених вакциною Covishield

В ЄС не пускають осіб, щеплених вакциною Covishield

Громадяни Індії, вакциновані від індійським дженериком Covishield, зазнають труднощів з поїздками до Євросоюзу.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на владу Індії. Так, про наявність проблеми заявив генеральний директор Інституту сироватки Індії Адар Пунавалла. Він стверджує, що працює над вирішенням цього питання.

«Я порушив це питання на найвищому рівні і сподіваюся вирішити його найближчим часом як з регулюючими органами, так і на дипломатичному рівні з країнами», – цитує агентство керівника.

При цьому Reuters нагадує, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалило чотири вакцини від коронавірусу – AstraZeneca, відому як Vaxzevria, Moderna, Pfizer / BioNTech і Johnson & Johnson. Препарату AstraZeneca / Covishield в переліку поки немає.

У зв’язку з цим Міністерство закордонних справ Індії підняло питання про невизнання Covishield EMA. Однак в Брюсселі відзначають, що заявка на отримання дозволу для цього препарату подана не була.

Саме цим індійським дженериком прищеплюють в Україні. Це був єдиний препарат, який Київ зміг роздобути. В іншому випадку вакцинація населення не почалася б.

Поділитись