Іспанці знімуть маски: влада скасовує частину обмежень через COVID-19

Іспанці знімуть маски: влада скасовує частину обмежень через COVID-19

Носіння масок на вулиці з суботи 26 червня вже необов’язково в Іспанії. Влада країни вирішила скасувати обмежувач міру, що діяла майже рік, “у зв’язку з поліпшенням епідеміологічної обстановки і швидкими темпами вакцинації”.

“Маски знову поступляться місцем посмішкам. Наші посмішки повернуться на вулиці”, – міністра охорони здоров’я Кароліну Даріас цитує ЗМІ.

Відмовитися від носіння маски можна при дотриманні соціальної дистанції в 1,5 метра. Якщо такої можливості немає, маска залишається обов’язковою навіть на вулиці і в будь-яких інших місцях скупчення людей на відкритому повітрі. Крім того, носити маску необхідно у всіх закритих приміщеннях, а також в транспорті.

При цьому частина населення, а також влади Андалусії – найбільшого в Іспанії автономного співтовариства – вважають відмову від носіння масок передчасним для країни з урахуванням появи нових небезпечних штамів коронавірусу.

Раніше рішення про відмову від носіння масок було прийнято, а потім скасовано в Ізраїлі, практично всі карантинні обмеження були зняті з 1 червня, проте через 10 днів знову введені, оскільки зараз в країні знову фіксується зростання захворюваності COVID-19.

Поділитись