В американських в’язницях вирішили відпустити ув’язнених

В американських в’язницях вирішили відпустити ув’язнених

Тюрми Каліфорнії, Нью-Йорка, Техасу і ще не менше десяти штатів відпускають ув’язнених, які вчинили злочини невеликої тяжкості.

Крім того, американська виправні установи покинуть літні злочинці. Все це робиться для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Як повідомляє Wall Street Journal, таке рішення зовсім не означає, що охоронці «просто відкривають двері і дають злочинцям піти». Один із суддів штату Огайо висловився на користь того, що вчинили нетяжкі злочини, а також люди похилого віку та хворі повинні покинути в’язниці.

«Ми шукаємо безпечних злочинців, які вчинили злочини невеликої тяжкості, і розглядаємо випадки в тюрмі з високим ризиком для здоров’я», – наводить американське видання слова служителя закону, який додав, що залишилися в тюрмі посилюють режим пересування і контактів.

На тлі поширення інфекції в США почали рости обсяги продажів вогнепальної зброї. За даними американських ЗМІ, за лютий прибуток одного з найбільших в Сполучених Штатах інтернет-магазинів зброї ammo.com зросла на 309%. Крім того, більш ніж на 200% збільшилася кількість замовлень.

Поділитись