В Афганістані до кінця осені залишиться менше 5 тисяч військових США

В Афганістані до кінця осені залишиться менше 5 тисяч військових США

Влада США до кінця листопада має намір скоротити американський військовий контингент в Афганістані до менш ніж 5 тис. чоловік.

Про це в ефірі телеканалу Fox News заявив міністр оборони Сполучених Штатів Марк Еспер.

“Ми маємо намір знизити присутність менш ніж до 5 тис. військових до кінця листопада”, – сказав він. “Ми повинні проінформувати Конгрес США про те, як це виглядає <…> Ми вважаємо, що ми можемо виконувати всі основні завдання, перш за все мова йде про забезпечення того, щоб Сполученим Штатам не загрожували терористи, що виходять з Афганістану. Ми можемо робити це при більш низькому рівні [військової присутності]. Ми маємо намір також просуватися в цьому напрямку”, – додав він.

За словами Еспера, мирний процес в Афганістані “не є ідеальним, але повільно рухається вперед”. “Це важкий шлях, але вони домагаються прогресу щотижня”, – підкреслив глава американського оборонного відомства.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати мають намір скоро скоротити чисельність військового контингенту в Афганістані до 4 тис. чоловік. Він підкреслив, що в Афганістані в день виборів в США 3 листопада, можливо, будуть перебувати від 4 тис. до 5 тис. Американських військовослужбовців.

Поділитись