Таліби назвали причину “витоку інформації” про змову з Росією

Таліби назвали причину “витоку інформації” про змову з Росією

Офіційний представник руху «Талібан» Сухейль Шахін спростував звинувачення в змові з Росією для вбивства американських військовослужбовців в Афганістані.

Про це він розповів в коментарі ЗМІ. У публікації американського видання про «підкуп» Москвою талібів немає ні слова правди, заявив Шахін. На його думку, подібні звернення – частина кампанії, розгорнутої противниками мирного процесу в Афганістані.

«Помилкова і безпідставна інформація була передана кабульським департаментом національної безпеки деяким американським і європейським журналістам, щоб саботувати процес мирного врегулювання», – запевнив представник угруповання.

У липні Шахін заявив, що “Талібан” не бореться за чиїсь гроші. «У наших людей власна ідеологія, за яку вони воюють і жертвують собою», – сказав він.

The New York Times 26 червня зі посиланням на спецслужби повідомила, що російська військова розвідка таємно пропонувала оплатити вбивство американських військовослужбовців в Афганістані. Таким чином Москва нібито хотіла зірвати мирні переговори США з «Талібаном», говорилося в публікації.

У Росії звинувачення назвали безпідставними. Достовірність відомостей не змогли підтвердити і різні американські структури: в повному обсязі не все американське розвідувальне співтовариство вважає докази достатньо переконливими.

Поділитись