Уряд України схвалив національну програму співпраці з НАТО на 2020 рік

Уряд України схвалив національну програму співпраці з НАТО на 2020 рік

Український уряд схвалив річну національну програму Україна – НАТО на 2020 рік. Про це повідомив в середу прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

“Уряд схвалив річну національну програму Україна – НАТО нової якості. Вперше в центрі уваги програми – права, свободи і законні інтереси людини”, – написав він у Telegram-каналі.

Глава уряду повідомив, що національна програма на 2020 рік “передбачає як реформи сектора безпеки і оборони, так і демократичні перетворення в країні”. “Вона максимально наближена за змістом і принципам до Плану дій щодо членства в НАТО і має таку ж структуру”, – додав Гончарук.

За його словами, вперше розробка документа здійснювалася за міжнародною методикою Results-Based Management (RBM – “Управління, орієнтоване на результат”) – аналогічно тій, яку використовують при підготовці подібних стратегічних документів в державах – членах НАТО, Світовому банку і ООН.

“Програма на 2020 рік є ключовим інструментом інтеграції України в НАТО!” – підкреслив прем’єр.

Раніше віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба заявляв, що програма співпраці з альянсом на 2020 рік передбачає понад тисячу заходів проти близько 600 в 2019 році.

Перша індивідуальна програма партнерства між Києвом і НАТО була укладена влітку 1995 року.

Річна національна програма під егідою комісії України – НАТО є програмою стратегічних реформ та інших заходів, необхідних для забезпечення ефективної, цілеспрямованої і системної підготовки України до членства в альянсі. Основний акцент в програмі зроблено на досягненні відповідності критеріям членства в альянсі, зміцненні демократії, політичної, економічної, судової реформи, реформи виборчого законодавства, освіти, науки, охорони здоров’я, зростанні економіки, боротьбі з корупцією, підвищення добробуту громадян, а також реформу сектора безпеки і оборони відповідно до рекомендацій альянсу, а також переведення армії на стандарти НАТО.

Поділитись