США розширили санкції проти Росії через анексію Криму

США розширили санкції проти Росії через анексію Криму

Сполучені Штати ввели новий пакет санкцій проти Росії у відповідь на агресію проти України і окупацію Криму.

Про це повідомили в посольстві України в США на офіційній сторінці в Facebook.

“Сполучені Штати запровадили новий пакет санкцій у відповідь на триваючу російську агресію проти України та окупацію Криму.

Санкції запроваджено проти семи «кримських посадовців», які виконували функції так званої «державної влади» на Кримському півострові під час окупації, тим самим підриваючи суверенітет та територіальну цілісність України. Крім того, Міністерством фінансів США запроваджено санкції проти московської приватної залізничної компанії, що здійснює діяльність в Криму та керівника цієї компанії.

Вітаємо рішучі кроки наших американських партнерів. Це надзвичайно важливий сигнал, що адміністрація США не буде миритися з агресією Росії проти України та ніколи не визнає спробу Росії анексувати Крим”, – йдеться в повідомленні посольства.

Як йдеться на сайті Мінфіну США, під обмеження потрапили «т.в.о. губернатора» Севастополя Михайло Развожаєв, «прем’єр-міністр» Криму Юрій Гоцанюк, «голова законодавчих зборів» Севастополя Володимир Нємцев, «член Ради Федерації від Севастополя» Катерина Албатаєва, глава ЦВК Севастополя Сергій Даниленко , його заступник Лідія Басова, секретар ЦВК Катерина Пиркова, а також генеральний директор компанії «Гранд Сервіс Експрес» Олександр Ганов.

Компанія «Гранд Сервіс Експрес» – оператор поїздів далекого прямування в Крим. Маршрут проходить по «Кримському мосту» через Керченську протоку.

Поділитись