Уляна Супрун повертається до роботи

Уляна Супрун повертається до роботи

Уляна Супрун повертається до виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Відповідне розпорядження ухвалив Кабінет міністрів. Згідно з яким надається право Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, крім виключних повноважень міністра як члена Кабміну.

“Це розпорядження є консолідованим рішенням уряду, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ. Цей винятковий крок Кабінету міністрів є відповіддю на те, що робота МОЗ була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва”, – йдеться у повідомленні прес-служба МОЗу.
Розпорядження уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження.

“Невідкладно підпишу розподіл вакцин і ліків у регіони, відправлення у закордонні клініки 44 українців, продовження будівництва НДСЛ “ОХМАТДИТ” та інші рішення, що потребують негайного затвердження”, написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

І додала, що “для повного відновлення роботи МОЗУ продовжимо боротьбу в суді”.

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян у четвер о 12.00 оголосить рішення за клопотанням Кабміну щодо скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на суддю-спікера Окружного адмінсуду Києва Богдана Саніна.

Нагадаємо, суддя Окружного адмінсуду Києва Каракашьян, який має ухвалити рішення за клопотанням Кабміну щодо Супрун, перебував у нарадчій кімнаті з 11 лютого.

Окружний адмінсуд Києва 5 лютого заборонив Супрун здійснювати реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення було ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука. Уряд оскаржив це рішення.

11 лютого суддя Окружного адмінсуду Києва розглянув клопотання Кабінету міністрів про скасування заборони Супрун виконувати обов’язки глави МОЗ і пішов у нарадчу кімнату для ухвалення рішення.

На п’ятницю, 15 лютого, призначено розгляд по-суті позову Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень виконувати обов’язків міністра охорони здоров’я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді Києва.

Поділитись