Український політолог Корнілов: Британія і США штовхають світ до нової війни

Український політолог Корнілов: Британія і США штовхають світ до нової війни

Створення Британією, Австралією і США тристороннього воєнного альянсу поставило під загрозу всю систему глобальної безпеки в світі.

Про це заявив політолог Володимир Корнілов.

«Американці, штовхнувши на цю авантюрну угоду прем’єра Британії Бориса Джонсона і главу австралійського уряду Скотта Моррісона, заодно вдарили в спини своїх найближчих союзників по різних блоках і альянсів. Вони відверто проігнорували їх інтереси і поставивши під загрозу всю систему глобальної безпеки», – передає ЗМІ слова Корнілова.

Як зазначає політолог, факт створення даного альянсу розцінюється як «ніж в спину Франції». «Це відверте образу, яке союзники завдали Парижу цією угодою, що призвело до безпрецедентного відкликання послів Франції з Вашингтона і Канберри», – зазначив він.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що у відносинах Парижа і Вашингтона настала криза. Через розірваного контракту з Австралією на будівництво підводних човнів і створення оборонного альянсу AUKUS відносини Франції та США опинилися під серйозною загрозою погіршення.

Поділитись