Український генерал звинуватив екс-главу генштабу Муженка в зраді

Український генерал звинуватив екс-главу генштабу Муженка в зраді

Генерал-майор Збройних сил України і заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос звинуватив екс-главу Генштабу Віктора Муженко в зраді і «зливі» в 2014 році під час боїв за Слов’янськ і Краматорськ.

Про це Кривонос розповів в інтерв’ю “Донбас. Реалії”. Генерал стверджує, що через дії Муженка вдалося піти живими Ігорю Стрєлкову і іншим донбаським ополченцям. За словами Кривоноса, українські військові передавали координати колони Стрєлкова і вимагали відкрити по ній вогонь. Між Краматорськом і Костянтинівкою можна було знищити противника без загрози для мирних жителів.

“І авіація, яка вилетіла (а ми направляли авіацію, координували, куди і як летіти), що не відкрила вогонь. Чому? Задайте питання того, хто керував загальною операцією”, – заявив Кривонос. Він уточнив, що має на увазі Муженка. “У мене на той час просто слова закінчилися, і я вже просто відкритим текстом розповів йому, що він нас злив і зрадив”, – сказав заступник секретаря РНБО.

На питання, чи вважає він дії Муженко зрадою, Кривонос відповів: “Абсолютно правильно”. На його думку, якби по колоні було завдано удару, то бійці противника не зупинилися б в Донецьку, а “мчали до самого Ростова”.

Поділитись