Українські військові залишилися незадоволені ідеєю Зеленського

Українські військові залишилися незадоволені ідеєю Зеленського

Українські військовослужбовці прокоментували в бесіді з виданням Strana.ua ідею президента країни Володимира Зеленського мобілізувати і чоловіків, і жінок для ведення тотальної війни з Росією.


Раніше Зеленський заявив, що він проти війни з Росією, визнавши, що це була б “жахлива ситуація”, при цьому він висловив готовність воювати в разі “нападу” і мобілізувати всі населення країни – як чоловіків, так і жінок.

Як заявив виданню майор ЗСУ Юрій К., подібні заяви є ознакою паніки і непрофесіоналізму влади, готових “кинути в м’ясорубку всіх підряд”. “Заяви про загальну мобілізацію – лише свідчення того, що у чинного президента в військових радників якісь ліві люди. Або Зеленський просто не розуміє, що таке загальна мобілізація”, – зазначив український військовий, припустивши, що висловлювання глави держави було зроблено “для пафосу “.

У свою чергу, капітан запасу Олексій К. вказав, що Зеленський ніколи не служив в армії і “не розуміє, що таке війська і війна”. “Тільки на курс молодого бійця йде місяць. А для отримання військової спеціальності йде близько року. Воюють не числом, а вмінням. Люди без досвіду і знань – величезна тягар в бою. Навіть в тилу це тягар для всіх. Всі розмови про тотальну мобілізацію – марення”, – заявив він.

При цьому старший лейтенант Сергій Ч. нагадав, що досвід минулих мобілізацій на Україні продемонстрував “нікчемними” подібних витівок. “Мобілізовані не хочуть воювати. Армія мобілізованих за загальним принципом – це армія поразки і анархії. Щоб змусити воювати мобілізованих, потрібно загороджувальні загони ставити позаду”, – підкреслив український офіцер.

Поділитись