Україна відповіла Німеччині на заклики про формулу Штайнмайера

Україна відповіла Німеччині на заклики про формулу Штайнмайера

Україна відповіла на заклики Німеччини вписати «формулу Штайнмайєра» (механізм поетапної реалізації ряду положень мінських угод) в чинне законодавство, передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова.

За словами Рєзнікова, Україна може додати опис механізму реалізації в закон про порядок місцевого самоврядування в окремих районах Луганської та Донецької областей. Він зазначив, що Київ виконає цю умову, якщо воно єдине.

Міністр заявив, що таке рішення, однак, не влаштовує Росію і самопроголошені ДНР і ЛНР, які хочуть, щоб формулу закріпили як окремий закон.

«Дилема: або ми не повинні їх слухати, а взяти і імплементувати« формулу Штайнмайєра »- тоді чи не буде це вважатися порушенням процедур?» – задав європейським лідерам Резніков.

Раніше МЗС Німеччини заявив, що Україна повинна виконати зобов’язання, щоб поліпшити життя людей в Донбасі.

Формула Штайнмайера передбачає встановлення особливого порядку самоврядування в ДНР і ЛНР до проведення виборів. Після того, як незалежність голосування оцінить ОБСЄ, його встановлять на постійній основі.

Поділитись