Україна розробила нову стратегію “деокупації” Криму

Україна розробила нову стратегію “деокупації” Криму

Глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив про розроблену Києвом стратегію “деокупації” Криму.


Глава МЗС України назвав питання подачі води до Криму “інструментом деокупації”. “Переді мною на столі лежить документ, який <…> підготували за моїм дорученням експерти політичного директорату МЗС. Це документ стратегічного характеру під умовною назвою “Стратегія деокупацію Криму”, – сказав він в інтерв’ю агентству РБК Україна.

Міністр додав, що стратегія після вивчення буде доопрацьована. “Після того, як ми його доопрацюємо з урахуванням моїх зауважень, ми проведемо більш широкі консультації і з іншими органами влади, і з зовнішніми експертами, і з громадськістю”, – сказав глава МЗС.

При цьому він визнав, що у нього “немає відповіді на питання, яким повинен бути остаточний формат цього документа”. “Чи повинен він залишитися документом МЗС, і чи повинен він бути присвячений виключно міжнародного аспекту роботи, або це буде щось більш масштабне, затверджене рішенням РНБО? Подивимося”, – додав Кулеба.

На початку травня міністр заявляв, що Київ розробляє концепцію повернення Криму під свій контроль і з цією метою має намір вирішити “кілька завдань”, однак вони не були названі.

Поділитись