Україна поки не планує направляти посла до Росії

Україна поки не планує направляти посла до Росії

Україна на даний момент не розглядає можливість повернення свого посла в Росію. Про це йдеться в офіційній відповіді МЗС країни на запит видання “Українські новини”.

“Заповнення вакантної посади керівника дипломатичної установи України в РФ на даний момент не планується”, – сказано в документі.

У відповіді українського відомства також зазначено, що “запитів на агреман від російської сторони Міністерству закордонних справ України не надходило”. У разі отримання від Москви ноти із запитом на агреман Київ має намір діяти відповідно до усталеної міжнародної практики, відзначили в МЗС.

Раніше міністерство повідомляло, що Київ погоджує кандидатури послів в 13 з 19 країн, де їх немає в даний час, але про які конкретно країни йдеться, не вказувалося. Як наголошується в сьогоднішній заяві, “міністр закордонних справ України не вносив на розгляд президента України подання щодо кандидатури для призначення свого посла в Росії”.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров раніше заявив, що Москва була б не проти знову обмінятися з Україною послами. Лавров, пояснюючи позицію Москви, зазначив, що Росія і Україна навіть в нинішніх умовах сильно взаємопов’язані в економіці, в сфері транспорту, в гуманітарних справах. “І, звичайно, нерозумно постійно зводити якісь бар’єри то для авіасполучення, потім для залізничного транспорту, та й просто для спілкування”, – сказав він.

Поділитись