Росія зробила Україні несподівану пропозицію обмінятися послами

Росія зробила Україні несподівану пропозицію обмінятися послами

Росія зацікавлена в контактах з Україною, тому готова відновити дипломатичні відносини і обмінятися з Києвом послами.

“Нерозумно зводити будь-які бар’єри навіть в нинішніх умовах”, заявив для  російських ЗМІ глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає ONLINE.UA.

“Росія і Україна навіть в нинішніх умовах сильно взаємопов’язані в економіці, в транспорті, а також в гуманітарних справах, в сімейних зв’язках. І, звичайно, нерозумно постійно зводити якісь бар’єри, то для авіасполучення, потім для залізничного транспорту та й просто для спілкування. Ми будемо не проти повернути свого посла до Києва”, — заявив Лавров.

Російський міністр зазначив, що переговори президента РФ Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського принесли позитивні результати — була досягнута важлива домовленість по газу, відбувся обмін полоненими і заплановані новий обмін та розведення сил на Донбасі на нових ділянках.

“Зеленський проявив політичну волю, незважаючи на дуже непросту внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Досягнуто прогресу з питання обміну утримуваними особами. Спостерігається він і в тому, що стосується розведення сил і засобів”, — зазначив Лавров.

При цьому глава МЗС РФ додав, що Москву турбують заяви української влади про можливість розробити альтернативу Мінських домовленостями, на що категорично не хоче йти Кремль.

“А які альтернативи? Спочатку віддайте нам кордон, а потім все буде добре. Так далі можна забути і про особливий статус Донбасу, і про вибори, і про все інше”, — додав Лавров, натякнувши, що Росія не має наміру передавати Україні контроль над ділянкою українсько-російського кордону, хоча і не є учасником конфлікту на Донбасі, про що наполегливо протягом шести років стверджує російська влада.

Поділитись