Україна почала готувати нову евакуацію громадян з Китаю

Україна почала готувати нову евакуацію громадян з Китаю

Міністерство закордонних справ України готує другу евакуацію з охопленої смертельним коронавірусом китайської провінції Ухань.

Про це повідомляють Українські Новини.

«Зараз посольству відомо про 41 громадянина в Ухані, з них 10 виявили бажання евакуюватися», – заявив глава МЗС Дмитро Кулеба. Він додав, що число охочих повернутися на батьківщину може зрости, і їх усіх відправлять додому. Також міністр пообіцяв вирішити ситуацію з українкою Анастасією Зінченко, яка не змогла евакуюватися через свою собаку. За його словами, Зінченко пройде всі необхідні тести і процедури в Пекіні, після чого зможе покинути Китай.

Перша хвиля евакуації українців з Ухань пройшла 20 лютого. Літак з 45 українцями і декількома іноземцями приземлився в Харкові.

За останніми даними, в світі зафіксовано понад 127 тисяч випадків зараження. Понад 4,6 тисяч хворих померли, понад 68 тисяч вилікувалися. Основна частина тих, що заразилися і загиблих припадає на материковий Китай, на другому місці по їх числу – Італія.

Спалах хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом нового типу, вперше була зафіксована в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань. Її симптомами є підвищена температура, швидка стомлюваність і кашель з мокротою. Крім Китаю, хворих виявили більш ніж в 100 країнах світу.

Поділитись