Слухання у справі про катастрофу MH17 продовжаться 23 березня в Нідерландах

Слухання у справі про катастрофу MH17 продовжаться 23 березня в Нідерландах

Суд у справі про катастрофу рейсу MH17 на сході України в 2014 році, де в якості обвинувачених проходять троє росіян і українець, оголосив перерву до 23 березня. Про це повідомив головуючий суддя Хендрік Стейнхьойс.

“Ми перериваємо слухання до 10:00 понеділка, 23 березня. Тоді ми продовжимо і оголосимо про свої рішення”, – сказав він.

Стейнхьойс заявив, що до цього часу суд розгляне висунуті протягом останніх двох днів пропозиції і озвучені обома сторонами заяви. Зокрема, мова йде про запит прокуратури на проведення додаткових розслідувань щодо росіянина Олега Пулатова, а також пропозиції до суду встановити тимчасові рамки подачі заяви від нього для надання свідчень в суді.

“Попередні заперечення і запити на розслідування з боку захисту будуть обговорюватися під час серії слухань, які почнуться 8 червня”, – уточнив він.

Пасажирський Boeing-777 компанії “Малайзійські авіалінії”, який виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області України, в результаті чого загинули 298 осіб – громадяни 10 держав. Для кримінального розслідування трагедії була створена Спільна слідча група, до якої увійшли представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України. У червні 2019 року експерти заявили, що встановили групу чотирьох осіб, підозрюваних в причетності до інциденту, в яку увійшли колишній глава ополченців Донецької народної республіки (ДНР), якого називали міністром оборони республіки, Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом Стрєлков, і його підлеглі Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко. За даними слідства, перші троє є громадянами Росії, а Харченко має громадянство України. Їх звинувачують в тому, що вони займалися доставкою установки “Бук” в Україну з території Росії.

Судовий процес над ними почався в понеділок в судовому комплексі “Схіпхол” в Нідерландах.

Поділитись