Україна переплачує за газ, купуючи його у Росії, – Ганна Скороход

Україна переплачує за газ, купуючи його у Росії, – Ганна Скороход

Україна переплачує за газ при цьому купуючи його, по суті, все одно у Росії.

Про це заявила депутат Верховної Ради Ганна Скороход. Вона підкреслила, що реверсивна схема країні не вигідна, оскільки доводиться доплачувати за прогін палива по трубі до Словаччини і назад. І “придбання газу у Європи” є по суті самообманом, українці в результаті все одно купують російське паливо.

При цьому депутат виступила за переговори з Росією з газового питання. Анна Скороход вважає, що хоча б потрібно зрозуміти – чи варто домовлятися. Адже газ – це в тому числі і “політичне питання”, вважає народний обранець.

Київ уже шість років не закуповує газ безпосередньо в Росії. Країна має реверсом, тобто фактично перекуповує паливо у Європи. Це дозволяє гордо іменувати його “європейським газом”. При цьому “віртуальний” реверс став діяти тільки в минулому році. До цього паливо фізично ганяли по праці спочатку в Європу, а потім в Україні. Зараз країна може просто відібрати собі потрібний обсяг. При цьому “Нафтогаз” продовжує стверджувати, що прямий імпорт газу з Росії поставить під загрозу суверенітет країни.

Поділитись