Україна передала Грузії обвинуваченого в тероризмі громадянина

Україна передала Грузії обвинуваченого в тероризмі громадянина

Українська сторона передала Грузії громадянина Цезаря Тохосашвілі, відомого на прізвисько Аль Бара Шишані, який звинувачується на батьківщині в зв’язках з терористичним угрупуванням “Ісламська держава”.

Про це повідомили в прес-службі Служби Держбезпеки Грузії.

“У Тбіліський міжнародний аеропорт був екстрадований з України громадянин Грузії Цезар Тохосашвілі, який звинувачується в тероризмі і розшукується Інтерполом. На основі інформації, добутої Службою держбезпеки Грузії та міжвідомчого співробітництва, Служба безпеки України затримала Тохосашвілі в Києві 12 листопада 2019 року за звинуваченням в участі в терористичній організації”, – сказано в повідомленні.

У Грузії стверджують, що Тохосашвілі в 2015 році відправився в Сирію і став брати участь в боях проти урядових сил. Слідство встановило, що там він став членом ІГІЛ. Обвинувачений був тісно пов’язаний з Тарханом Батірашвілі, відомим як “військовий міністр” ІГІЛ Абу Умар аш-Шишані, який теж був вихідцем з Грузії.

Відносно Тохосашвілі порушено кримінальну справу за статтею 327 КК Грузії ( “Членство та участь у терористичній організації”). Даний злочин карається позбавленням волі на строк до 15 років.

Поділитись