Україна не відмовиться від імпорту електроенергії з Росії

Україна не відмовиться від імпорту електроенергії з Росії

Україна не відмовиться від імпорту електроенергії з Росії до кінця опалювального сезону, заявив глава правління енергетичної компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький в ході форуму «Україна 30. Платіжки».

«Той імпорт, який йде зараз (з РФ) в сьогоднішній ситуації, коли ми маємо 13 несподівано зламаних енергоблоків теплоелектростанцій і коли ми маємо фактично нульовий склад вугілля на більшості теплоелектростанцій, говорити, що той імпорт, який зараз йде в енергосистему , він зайвий і непотрібний з точки зору фізичної балансування енергосистеми, некоректно», – сказав Кудрицький.

За його словами, закупівлі російської електроенергії допомагають Україні «закривати баланс в енергосистемі».

При цьому він спрогнозував, що в другій половині березня – в квітні дефіцит енергетичних потужностей в Україні зникне за рахунок того, що країна отримає вугілля, яке було потрібно взимку, будуть відремонтовані всі енергоблоки теплоелектростанцій, закінчиться ремонт на енергоблоках АЕС і збільшиться вироблення на поновлюваних джерелах енергії.

Кудрицький також заявив, що після приєднання України до Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) українська енергетика буде фізично від’єднана від ринків Росії і Білорусі і не зможе імпортувати електроенергію з цих країн, так як, за його словами, відпаде така необхідність.

Поділитись