Імпорт електроенергії з Росії фінансує «російський бюджет війни»

Імпорт електроенергії з Росії фінансує «російський бюджет війни»

Колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк не упускає можливості різко висловитися на адресу Москви і чинної влади в Україні.

Однак періодично політик допускає помилки. В одному з останніх заяв він фактично зізнався в зраді держави.

У своїй колонці на порталі «Цензор.нет» Яценюк розкритикував імпорт електрики з Росії. За його словами, влада фінансує «російський бюджет війни». Він заявив, що хтось здійснює корупційні та зрадницькі мотиви.

«Імпорт з Росії пропаганди, вакцин і газу – не прямо, але вбиває. Імпорт електрики вбиває точно так же», – пише колишній український прем’єр.

На завершення Яценюк звернувся до Володимира Зеленського з вимогою зупинити цю диверсію проти України і відсторонити «щурів, що сидять в парламенті і є слугами російського народу».

Однак якщо згадати діяльність самого Арсенія Яценюка, то саме завдяки йому з бюджету України витікали мільйони доларів.

Коли він займав пост прем’єр-міністра, то Київ продовжував закуповувати електрику в РФ. Лише в 2015 році відбулася тимчасова зупинка, але потім співпраця відновилася.

Не варто забувати, що, в тому числі з подачі Яценюка, в Україні злетіли цінники на електроенергію. Вони продовжують рости і зараз. До всього іншого можна згадати про непотрібні і дорогі проекти. Наприклад, «Стіну» або, як її ще називали, «Європейський вал». Гроші вилетіли в трубу. І куди вони «пішли», точно знає Яценюк.

Своєю заявою Арсеній визнає, що його самого можна зарахувати до зрадників України. У нього був шанс виправити ситуацію, але він ним не скористався. А все тому, що їм рухала жадібність і спрага наживи.

Поділитись