Україна не може використовувати російську вакцину від коронавірусу

Україна не може використовувати російську вакцину від коронавірусу

Петиція з вимогою забезпечити громадян України російською вакциною від COVID-19 “Супутник V” і прищепити нею всіх охочих зареєстрована на сайті президента України Володимира Зеленського.


Раніше український прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що Україна не може використовувати російську вакцину від коронавірусу, оскільки вона не пройшла третю стадію клінічних випробувань, і зазначив, що зараз мова про закупівлю російської вакцини не йде. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов висловив думку, що безпечної вакцини від COVID-19 в РФ немає. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба назвав російську вакцину “Супутник V” проти коронавірусу гібридною зброєю Росії проти України.

“Забезпечити перевірку, заявку і закупівлю необхідної кількості доз російської вакцини” Супутник V “для захисту і безпеки українських громадян від коронавірусу, а також поліпшення соціально-економічної ситуації в Україні”, – йдеться в петиції Миколи Ісаєва. Крім того, автор петиції вимагає, щоб щеплення від коронавірусу для громадян України була безкоштовною за рахунок державного бюджету та благодійництва, “з огляду на те, що в створенні коронавірусу брали участь українські вчені та фахівці, українські інститути і лабораторії”.

Петиція набрала поки 15 голосів з 25 тисяч, необхідних для її розгляду президентом. До закінчення голосування залишається 90 днів.

Поділитись