Україна направила в Чорне море кораблі і катери

Україна направила в Чорне море кораблі і катери

Військово-морські сили України провели навчання і тренування в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони. “В рамках стратегічного командно-штабного навчання “Козацька воля – 2019″ в акваторії Чорного моря розпочалася низка навчань і тренувань корабельно-катерного складу національних ВМС і кораблів морської охорони Держприкордонслужби України”, – йдеться в повідомленні.

За легендою навчань, умовний противник десантується на одну з ділянок морського узбережжя країни, а корабельно-катерні групи ВМС і Морської охорони намагаються здійснити перехід в заданий район і знищити живу силу і озброєння морського десанту противника.

За даними прес-служби, «противник» досить швидко закріпився на узбережжі і готувався просуватися вглиб територій. Тому спочатку по ньому завдали удар штурмовики тактичної авіації, з моря корабельно-катерна тактична група завдала прицільні вогневі удари.

Також група українських кораблів та катерів провела тактичне маневрування з елементами ухилення від умовних атак кораблів противника, в режимі онлайн обмінювалася даними з метою висвітлення повітряної, надводної та підводної обстановки в умовах активних і пасивних перешкод.

Поділитись