Україна може стати місцем прямого військового зіткнення Росії і НАТО

Україна може стати місцем прямого військового зіткнення Росії і НАТО

Україна може стати місцем прямого військового зіткнення Росії і НАТО.

Таким прогнозом поділився глава Американського університету в Москві Едуард Лозанський в бесіді з «Лентой.ру».

Він заявив, що при адміністрації Джо Байдена не слід очікувати поліпшення відносин між США і Росією.

«Більш того, наростання напруженості на українському напрямку може призвести до того, чого всі ми так боїмося – прямого військового зіткнення Росії, США і НАТО з непередбачуваними наслідками», – заявив експерт.

Лозанський передбачив, що «місцем зародження глобальної катастрофи» може стати Україна через інтереси Байдена в країні. Експерт також нагадав про існування великого досьє компроматів про зв’язки американського лідера з екс-президентом України Петром Порошенко та іншими політиками, а також триваюче розслідування у справі української нафтогазової компанії Burisma, де син Байдена Хантер займав пост члена ради директорів.

У відносинах Росії і США настав новий криза після того, як президент США Джо Байден в інтерв’ю телеканалу ABC News заявив, що хоче притягнути російську державу до відповідальності за передбачуване втручання у вибори в США. Він розповів про розмову з російським лідером Володимиром Путіним і додав, що той заплатить, якщо виявиться винен. У тій же розмові Байден допустив різке висловлювання на адресу російського президента.

Поділитись