Україна могла утримувати у Криму аеродроми та інші стратегічні об’єкти в 2014 році

Україна могла утримувати у Криму аеродроми та інші стратегічні об’єкти в 2014 році

Під час подій з анексією Криму Росією в 2014 році підрозділи Збройних сил України (ЗСУ) могли зайняти і утримувати кримські аеродроми та інші стратегічні об’єкти.

Про плани почати війну за півострів розповів перший заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Віктор Назаров, передає УНІАН.

«Ті задуми передбачали наше силове втручання в Криму. Ми розуміли, що завдання досить складна і навряд чи може бути виконана на 100 відсотків. Але тим не менш взяти під контроль ключові аеродроми, ключові об’єкти, як потім було на Донбасі, вона була реальна. Я до сих пір аналізую і роблю висновок, що це завдання було реальним», – сказав Назаров.

За його словами, відповідний план на початку березня 2014 року розглядав Генеральний штаб. Однак пізніше його скасував начальник відомства Михайло Куцин.

Назаров розповів, що аргументувалось це тим, що ситуація була дуже напруженою.

«Все, давайте команду” відставити “, всіх повертати і нікого не відправляйте, літаки – на аеродроми, підрозділи свої – в казарми, і на цьому закінчуємо», – переказав він слова Куцина.

Поділитись