Україна і Грузія знову посварилися через Саакашвілі

Україна і Грузія знову посварилися через Саакашвілі

Міністерство закордонних справ Грузії викликало посла України для дачі пояснень з приводу заяви голови виконкому української Нацради реформ Михайла Саакашвілі.

Про це з посиланням на главу грузинського зовнішньополітичного відомства Давида Залкаліані повідомляє «Sputnik-Грузія». За даними видання, раніше екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі в соцмережах опублікував звернення, в якому виступив з критикою грузинської влади і пообіцяв бути «на передовій» на майбутніх парламентських виборах.

«Ця заява Саакашвілі, яке ми чули, є прямим втручанням громадянина України в справи іншої країни і безпосередньо у виборчий процес. У зв’язку з цим ми запросили посла України та вимагаємо пояснень», – заявив Залкаліані.

Він підкреслив, що раніше українські колеги були попереджені, що Саакашвілі почне втручатися у внутрішні справи Грузії, і нагадав, що колишній президент на батьківщині «повинен відповісти перед правосуддям».

Після того, як Михайло Саакашвілі був призначений головою виконкому Нацради реформ України, Грузія відкликала свого посла для консультацій.

Поділитись