Указ Путіна щодо паспортів самопроголошених республік на Донбасі розлютив Київ

Указ Путіна щодо паспортів самопроголошених республік на Донбасі розлютив Київ

Міністерство закордонних справ України прокоментувало указ президента РФ про визнання документів, виданих жителям так званих ЛНР і ДНР, а також надання жителям республік російського громадянства.

Відповідну заяву було опубліковано на сайті МЗС.

«МЗС України вважає ці кроки російської сторони черговим елементом агресії по відношенню до України, спрямовані проти суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, відвертим свідченням наміру Кремля продовжувати війну проти України не тільки збройними, а й юридичними методами», – йдеться в заяві.

У міністерстві вважають, що «протиправне рішення Кремля відкрито суперечить зобов’язанням російської сторони за мінським домовленостями», а також ігнорує зусилля, що вживаються в рамках Нормандського формату і Тристоронньої контактної групи. Там також відзначили, що не визнаватимуть документи.

«Переконані, що наші міжнародні партнери також не визнаватимуть ці російські документи і будь-які угоди на їх основі. МЗС України вимагає від російської сторони невідкладно скасувати всі агресивні рішення щодо України і усунути їх негативні наслідки», – йдеться в повідомленні.

МЗС України висловив рішучий протест російській стороні і направив відповідну ноту, закликавши міжнародних партнерів засудити дії РФ і вжити необхідних заходів тиску, в тому числі санкцій.

Поділитись