Учасників “нормандської четвірки” запідозрили в антиукраїнській змові

Учасників “нормандської четвірки” запідозрили в антиукраїнській змові

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель на саміті «нормандської четвірки» будуть підштовхувати українського лідера Володимира Зеленського до «неприйнятних» поступок Росії.

Про це заявив представник Києва у тристоронній контактній групі Леонід Кучма в бесіді з Associated Press.

За його словами, російський, французький і німецький лідери спробують переконати президента України погодитися на «всі вимоги, які пред’являє Москва». Кучма додав, що мова йде про надання широких повноважень представникам самопроголошених Донецької і Луганської народних республік, а також про проведення виборів на непідконтрольних Києву територіях. “У мене залишилося трохи надій. Зеленському доведеться дуже нелегко – він буде один проти трьох”, – сказав Кучма.

Кучма висловив стурбованість тим, що лідери Франції та Німеччини на цій зустрічі будуть чинити тиск на президента України, щоб переконати його піти на ряд компромісів, в тому числі схвалити план проведення місцевих виборів в Донбасі без нагляду з боку Києва. Зеленський заявив в п’ятницю, що вибори до місцевих органів влади в Донбасі, передбачені мінських угодами, будуть можливі тільки після розведення сил по всій лінії зіткнення і повинні проходити за українськими законами.

Поділитись