Учасники акції на підтримку Палестини влаштували бійку в Нью-Йорку

Учасники акції на підтримку Палестини влаштували бійку в Нью-Йорку

Під час акції на підтримку Палестини в Нью-Йорку при спробі поліції затримати одного з її учасників мітингу влаштували бійку.

Відзначається, що активісти проводили сидячий страйк в районі Манхеттена у 17-го поліцейського відділку поруч з Третьою авеню, де, на їхню думку, знаходиться принаймні один із затриманих раніше учасників акції.

Поліція відмовилася поступитися вимогам маніфестантів і в якийсь момент спробувала затримати одного з учасників протесту. У свою чергу присутній люди спробували його відбити, в правоохоронців полетіли порожні пластикові пляшки. Коли мітингувальника все-таки повели, решта учасників заспокоїли тих, хто прагнув влаштувати зіткнення з поліцією.

Агентство відзначає, що в натовпі лунають заклики і вночі залишатися біля поліцейської дільниці і через соцмережі запрошувати інших приєднатися до протесту. В акції беруть участь палестинці, а також прихильники рухів лівого спрямування.

Акції на підтримку Палестини в даний час проходять в Нью-Йорку майже щодня і збирають сотні людей. Так, 16 травня на вулиці міста вийшли близько 500 осіб. Через масові маніфестацій демонстрантів поліції минулого тижня довелося на деякий час перекривати кілька вулиць на Манхеттені, після чого учасники акції повністю зайняли одну з головних площ міста – Таймс-сквер. У Нью-Йорку з початку ескалації палестино-ізраїльського конфлікту можна все частіше бачити водіїв із закріпленими на автомобілях палестинськими прапорами.

Поділитись