У зону конфлікту в Карабаху зібралися понад 10 тисяч добровольців, готових воювати

У зону конфлікту в Карабаху зібралися понад 10 тисяч добровольців, готових воювати

Президент невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Араік Арутюнян повідомив, що приїхати в зону конфлікту висловили бажання більше 10 тис. добровольців.

«Понад 10 тисяч добровольців виявили бажання приїхати в Арцах», – наводить слова Арутюняна «Sputnik-Вірменія».

При цьому, за його словами, поки необхідності в допомозі добровольців немає, так як підрозділи Армії оборони Нагірного Карабаху за підтримки покликаних із запасу військовослужбовців виконують поставлені перед ними завдання.

Тим часом ректор Єреванського державного медуніверситету Армен Мурадян опублікував відео відправки медичних бригад в Карабах. На кадрах видно, як лікарі проводжають своїх колег.

«Тримайтеся хлопці, клінічна «Біла армія» в дорозі. Без сумнівів, ми переможемо, на відміну від ворога, ми сильні і єдині», – зазначив Мурадян.

Нагадаємо, в неділю вранці почалося загострення конфлікту в Карабаху. Пізніше в той же день президент Азербайджану Ільхам Алієв оголосив про просування військ в Карабасі, азербайджанські військові опублікували відео зі знищенням вірменської техніки.

Вірменія в свою чергу повідомила про знищення двох вертольотів ЗС Азербайджану і трьох безпілотних літальних апаратів в Карабасі, а також оголосила мобілізацію і військовий стан. Також вірменський прем’єр Нікол Пашинян заявив, що Єреван може визнати незалежність Нагірного Карабаху.

Азербайджан в свою чергу оголосив про введення воєнного стану в окремих регіонах республіки.

Учасники конфлікту повідомляли, що з обох сторін є втрати і поранені, в тому числі серед цивільних.

Поділитись