У Зеленського готуються, що приріст по COVID-19 сягне двох тисяч на добу

У Зеленського готуються, що приріст по COVID-19 сягне двох тисяч на добу

Якщо в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тисячі випадків зараження коронавірусу COVID-19, то кількість смертей збільшиться до 40-50 щодня.

Про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави у понеділок, 10 серпня.

Крім того, під час наради наголосили, що німецька медична асоціація Marburger Bund повідомила про початок другої хвилі епідемії коронавірусу. Також другу хвилю епідемії очікують у Польщі, Франції та Нідерландах.

«Українцям необхідно чітко роз’яснити правила та особливості карантину. Люди в нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто перебуває у «червоній» зоні, а інші – в «зеленій», – наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу виявлено 1 008 нових випадків захворювання на коронавірус. Померли 25 чоловік, 387 осіб одужали. Зараз в Україні на COVID-19 хворіє 35 676 осіб, що на 596 більше, ніж днем раніше.

Поділитись