COVID-19: на Львівщині вже відкривають другу хвилю лікарень

COVID-19: на Львівщині вже відкривають другу хвилю лікарень

Завантаженість ліжок у медичних закладах першої хвилі у Львівській області перевищує 50%, тому почали відкриватися медзаклади другої хвилі для хворих коронавірусом COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час прес-брифінгу в понеділок, 10 серпня.

“Зростає кількість пацієнтів, котрі потребують госпіталізації. Львівська область перейшла поріг 50% завантаженості ліжок медзакладів першої хвилі. Ми почали відкривати лікарні другої хвилі”, – сказав він.

Міністр нагадав, що за останню добу у Львівській області зафіксували 130 випадків зараження коронавірусом. Це найвищий показник в Україні.

Степанов також зазначив, що МОЗ продовжує нарощувати потужності в боротьбі з COVID-19.

“Ми продовжуємо нарощувати потужності. Тестування збільшилося з 200 на день у квітні до понад 15 тис. зараз. У лікарнях другої хвилі є 10,237 тис. ліжок, з них 851 реанімаційне, 1,442 тис. апаратів ШВЛ. Ми значно збільшили кількість апаратів ШВЛ, понад 800 додатково встановили. Збільшили кількість ліжок із киснем. Збільшуємо кількість закупівель засобів індивідуального захисту. Для цього використовуємо ресурси держбюджету, а також закупівлю за програмою Світового банку спільно з МОЗ 1,2 млн тест-систем і устаткування для лабцентрів”, – розповів міністр.

Поділитись