У ВООЗ зробили заяву щодо сезонності коронавірусу

У ВООЗ зробили заяву щодо сезонності коронавірусу

Сезонний характер коронавіруса COVID-19 поки не знаходить підтвердження, заявила на брифінгу в Женеві офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Маргарет Харріс.

Про це повідомляє New Format у вівторок, 28 липня.

“Сезон, мабуть, не впливає на передачу вірусу”, – сказала вона і звернула увагу на швидке поширення інфекції в ряді країн, що знаходяться на різних широтах і проходять через різні сезони – як в Північній, так і Південній півкулі.

Харріс підкреслила, що поширенню коронавіруса можуть сприяти великі скупчення людей, при яких не дотримується соціальна дистанція.

“Там, де люди перебувають в тісному контакті, ми бачимо інтенсивну передачу”, – пояснила вона.

Харріс нагадала, що на відміну від COVID-19 грип є сезонним захворюванням.

“Ми бачимо збільшення випадків грипу взимку. У Південній півкулі зараз зима. Примітно, що ми бачимо високий рівень захворюваності COVID-19, але ми не спостерігаємо зараз високого рівня захворюваності на грип”, – зазначила офіційний представник, додавши: “Ми очікуємо більш пізнього настання сезону грипу в Південній півкулі “.

ВООЗ стурбована тим, що системи охорони здоров’я можуть випробувати додаткове навантаження, якщо сезонний спалах грипу співпаде за часом з інтенсивним поширенням коронавируса. Організація закликає населення вакцинуватися від грипу, оскільки це “допоможе принаймні обмежити спалах цього вірусу”, констатувала Харріс.

Вона пояснила, що нинішню фазу COVID-19 слід вважати першою, а не другою. За її словами, слід очікувати “однієї великої хвилі”, яка буде “то збільшуватися, то трохи знижуватися”.

Поділитись