У Великобританії заявили про зміну зовнішньої політики через загрозу з боку Росії

У Великобританії заявили про зміну зовнішньої політики через загрозу з боку Росії

Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес підкреслив важливість перегляду зовнішньої політики Великобританії, а також політики в області оборони, безпеки і розвитку через побоювання загроз в космосі з боку Росії і Китаю.


Глава британської космічної програми віце-маршал Харві Сміт на цьому тижні слідом за космічним командуванням США звинуватив Росію в проведенні випробування в космосі протисупутникової зброї. Космічне командування США заявило, що має докази, що Росія провела “неруйнівні випробування космічної зброї”. За американськими даними, 15 липня від супутника “Космос-2543” відокремився інший об’єкт. Як заявляють американські військові, запуск “об’єкта” був проведений поруч з іншим російським супутником.

“На цьому тижні нам нагадали про загрозу, яку представляє Росія для нашої національної безпеки, провокаційним випробуванням схожого на зброю снаряда з супутника, що ставить під загрозу мирне використання космосу … Але Росія не одна. Китай також розробляє наступальне космічну зброю, і обидві держави нарощують свій потенціал “, – написав Уоллес в листі в газеті Telegraph.

“Така поведінка тільки підкреслює важливість перегляду, яке зараз проводить держава, нашої політики в області зовнішньої політики, безпеки, оборони і розвитку”, – зазначив міністр оборони Сполученого королівства.

Він зазначив, що після перегляду міністерство оборони Великобританії зможе краще реагувати на загрози, а активність відомства в сфері космосу, кібербезпеки і під водою зросте.

П’ятнадцятого липня Міноборони Росії повідомили про випробування новітнього малого супутника-інспектора, за допомогою якого з близької відстані обстежений інший вітчизняний апарат. Ситуацію 2017 року американські військові згадують у зв’язку з запуском в червні того року Росією супутника-платформи “Космос-2519”, від якого в серпні відокремився малий космічний апарат.

Поділитись