У в’язницях утримують 387 журналістів через розповсюдження інформації про Covid-19

У в’язницях утримують 387 журналістів через розповсюдження інформації про Covid-19

У світі в тюрмах в зв’язку з професійною діяльністю зараз знаходяться 387 журналістів, і частина з них потрапили за ґрати через публікації, присвячених темам, пов’язаним з Covid-19.

Про це повідомило німецьке відділення міжнародної організації “Репортери без кордонів” (RSF) .

Половина ув’язнених журналістів знаходиться в п’яти країнах – Китаї, Саудівській Аравії, Єгипті, В’єтнамі та Сирії, пише dpa.

У 2020 році було викрадено 54 журналіста, четверо пропали, вказує RSF. У всіх частинах світу більше 130 журналістів були затримані, так як повідомляли про пандемію.

“Тільки багато – на кілька годин або днів, інші – на тижні”, – вказує RSF, додаючи, що в ув’язненні як і раніше знаходяться 14 журналістів.

“Уряду у всіх частинах світу намагалися припинити роботу незалежних журналістів з висвітлення кризи здоров’я через коронавируса і його наслідків”, – вказує організація.

“Дуже велике число журналістів кидають яскраве світло на небезпеку, яка зараз загрожує свободі преси”, – сказала представник правління RSF Катя Глогер.

“За кожним цією справою – доля людини, якій загрожує кримінальний процес, тривале ув’язнення і часто безжалісне зміст, так як вони не схилили голову перед цензурою і репресіями”.

Поділитись