У США заарештували мексиканця, завербованого Кремлем

У США заарештували мексиканця, завербованого Кремлем

У США заарештували громадянина Мексики Гектора Алехандро Кабрера Фуентеса, який діяв в США від імені російського уряду без сповіщення прокурора.

Про це повідомляється на сайті американського міністерства юстиції. У заяві відомства йдеться, що Фуентес, який проживає в Сінгапурі, звинувачується у вступі в змову для вчинення злочину.

«Згідно з судовими документами, посадова особа з російського уряду завербувало Фуентеса в 2019 році і доручив йому орендувати певну власність в окрузі Майамі-Дейд (штат Флорида)», – уточнюється в документі.

У Мін’юсті вважають, що «російська посадова особа» віддала Фуентесу розпорядження не знімати квартиру на своє ім’я і не повідомляти своїй сім’ї про їхні зустрічі. Мексиканець кілька разів їздив до Москви і під час одного з візитів йому передали опис автомобіля, що належить джерела американського уряду. Заарештованого попросили дізнатися місце розташування машини і записати її номер, а потім знову зустрітися з «російською посадовою особою», щоб поінформувати її про результати цієї роботи.

Фуентеса затримали в аеропорту Майамі, куди він приїхав з дружиною, щоб полетіти в Мехіко. Прикордонна служба зупинила іноземців і виявила на їх телефоні фотографії автомобіля джерела американського уряду. В результаті мексиканець зізнався, що російська влада доручили йому провести цю операцію, повідомили в Мін’юсті.

Поділитись