У США вперше виявили гостру алергічну реакцію на вакцину Moderna

У США вперше виявили гостру алергічну реакцію на вакцину Moderna

У США вперше виявили гостру алергічну реакцію на вакцину американської компанії Moderna: лікарю в Бостоні, штат Массачусетс, після вакцини від довелося ввести протиалергічний препарат.

Про це повідомляє The New York Times. У минулий четвер доктору ввели вакцину в одній з місцевих лікарень. Через кілька хвилин у нього проявилася алергія.

Медик був поміщений у відділення екстреної допомоги, його оглянули і через деякий час виписали. Відзначається, що на даний момент він відчуває себе добре. У компанії Moderna уважно вивчать даний інцидент, проте не готові коментувати «одиничний випадок прояву алергічної реакції». Як пише видання, це перший випадок реєстрації побічних ефектів від вакцини Moderna.

Раніше було виявлено декілька випадків сильної алергії на вакцину компаній BioNTech / Pfizer. Так, сильна алергічна реакція почалася у медпрацівника в Нью-Йорку після щеплення від коронавируса. За кілька днів до цього алергія розвинулася у медпрацівниця зі штату Аляска через десять хвилин після введення препарату.

Американська вакцина Moderna виявилася ефективна від виявленої в Великобританії мутації коронавірусу.

Поділитись