У США відреагували на відставку уряду Росії

У США відреагували на відставку уряду Росії

Глава прес-служби Держдепу США Морган Ортагус прокоментувала відставку уряду Росії. Відповідну заяву вона зробила в ефірі телеканалу RTVI.

“Можу сказати, що ми знаходимося на стороні громадян Росії”, – сказала вона. За її словами, американський президент Дональд Трамп заявляв про бажання поліпшити відносини між Росією і США, але, як зазначила Ортегус, все це залежить від російської влади.

“Ми сподіваємося, що хто б не був при владі в Росії, вони врахують наші побажання змін у зовнішній політиці”, – додала представник Держдепу.

У Білому домі відмовилися коментувати відставку російського уряду.

15 січня президент Росії Володимир Путін відправив у відставку уряд на чолі з Дмитром Медведєвим. Він подякував уряду за роботу і доручив виконувати свої обов’язки до формування нового складу кабінету міністрів. За словами Путіна, він задоволений досягнутими результатами.

Очікується, що новим прем’єр-міністром стане глава Федеральної податкової служби Михайло Мішустін. Обійняти цю посаду йому запропонував Володимир Путін. Чиновник погодився, і його кандидатура була внесена на розгляд депутатів Держдуми. Після зустрічі з главою держави Мішустін відправився в нижню палату парламенту, де вранці 16 січня його затвердять на посаді.

Поділитись