У США відреагували на санкції Китаю

У США відреагували на санкції Китаю

Сполучені Штати засуджують введені Китаєм щодо двох американських фізичних осіб санкції через ситуацію навколо Синьцзян-Уйгурського автономного району і вважають їх безпідставними.

З такою заявою виступив держсекретар Ентоні Блінкен.

«Сполучені Штати засуджують безпідставні санкції КНР щодо двох членів Комісії США з міжнародної свободи віросповідання, які, очевидно, були введені в якості відповіді на санкції США», – йдеться в заяві держсекретаря, яке опублікувала прес-служба Держдепу.

Він додав, що тепер «ще більш пильної уваги міжнародної спільноти до подій геноциду і злочинів проти людяності в Сіньцзяні» сприятимуть «спроби Пекіна залякати і змусити замовкнути тих, хто виступає в підтримку прав людини та фундаментальних свобод».

Санкції торкнулися глави комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) Гейл Менчін, віце-голови організації Тоні Перкінса, члена канадського парламенту Майкла Чонга, а також комітету з питань правосуддя і прав людини (постійний комітет палати громад Канади).

Відзначається, що особам, які потрапили під санкції, заборонений в’їзд в Китай, включаючи Гонконг і Макао, а громадянам і організаціям Китаю не можна вести справи з потрапили під санкції особами та компаніями.

Крім того, у відомстві підкреслили, що введені раніше санкції стосовно громадян і компаній США залишаються в силі.

Нагадаємо, уряд Китаю ввело санкції у відповідь проти США і Канади за включення в санкційні списки двох китайських чиновників, причетних до переслідування етнічних уйгурів.

Поділитись