У США розповіли про історичні зміни в світовому ядерному балансі

У США розповіли про історичні зміни в світовому ядерному балансі

США в найближчі десять років вперше отримають відразу двох суперників в особі Росії та Китаю, що володіють ядерним потенціалом.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на главу Стратегічного командування американських ЗС адмірала Чарльза Річарда.

За словами Річарда, Китай вже близький до створення ядерної тріади і до кінця десятиліття зможе стати стратегічним конкурентом США на рівних умовах. Таким чином, США доведеться змагатися одночасно з Китаєм і Росією.

Адмірал також зазначив, що Китай вже перевершує США за швидкістю розширення загального військового потенціалу, розробляючи нові системи управління та підвищуючи боєготовність. Москва ж в останні 15 років проводить як модернізацію систем військового управління, так і працює над підвищенням ефективності навчань, і їй на 70 відсотків вдається досягти своїх цілей.

Раніше Річард заявив, що створення Сполученими Штатами системи протиракетної оборони (ПРО), що дозволяє захиститися від російських ракет, технічно неможливо реалізувати і загрожувало б стабільності. Дану заяву він зробив у відповідь на питання, що прозвучав на слуханнях у підкомітеті комітету у справах ВС палати представників Конгресу США, про те, чи здатна система ПРО США захиститися «від атаки з використанням міжконтинентальних балістичних ракет з боку Росії».

Поділитись