У США розкритикували Росію і Україну в доповіді про дотримання прав людини

У США розкритикували Росію і Україну в доповіді про дотримання прав людини

Держдепартамент США розкритикував Росію і Україну в доповіді про дотримання прав людини в світі за 2019 рік.

В опублікованій доповіді стверджується, що російська політична система є «у високому ступені централізованою і авторитарною», а російський парламент залежний від виконавчої гілки влади. Також йдеться про те, що в ході виборів до Держдуми у вересні 2016 року і виборів президента в 2018 році були допущені порушення.

Держдепартамент також згадав зловживання відносно затриманих з боку правоохоронних органів і важкі умови утримання в тюрмах. У документі також говориться про обмеження свободи вираження думок, свободи ЗМІ та інтернету в РФ.

Критика Держдепартаменту також торкнулася України. Влада країни, як стверджується, «не змогла зробити адекватних заходів для притягнення до відповідальності великої частини посадових осіб, які вчинили зловживання, що призвело до встановлення атмосфери безкарності».

У грудні правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала доповідь з прав людини за 2019 рік. У ньому також говорилося про погіршення ситуації з правами людини в Росії. Зокрема, в доповіді стверджувалося, що в 2019 році були посилені репресії щодо активістів, які критикують владу.

Поділитись