Підводний човен США пробив лід та піднявся на поверхню в Арктиці. Відео

Підводний човен США пробив лід та піднявся на поверхню в Арктиці. Відео

В Арктиці атомний підводний човен USS Toledo Військово-морських сил США пробив сорокасантиметровий лід і сплив на поверхню.

Відповідне відео опубліковано на Ютьюб-каналі американських ВМС.

Повідомляється, що маневр здійснений в ході тритижневих навчань Ice Exercise 2020 року, які проводять в Північному Льодовитому океані для оцінки готовності американських ВМС до операцій в регіоні. За словами американського командування, Арктика становить стратегічний інтерес для підтримки балансу сил в цьому регіоні, а також в Європі.

На кадрах ролика видно, як субмарина поступово піднімається на поверхню. Потім кілька членів екіпажу виходять з підводного човна і звільняють її корпус від крижаної кірки за допомогою бензопили.

«Арктика є потенційним стратегічним коридором – між Індо-Тихоокеанським регіоном, Європою і США. Підводні сили повинні підтримувати готовність, діючи в арктичних умовах, щоб гарантувати захист інтересів і національної безпеки, а також підтримувати баланс сил в регіоні і Європі, якщо буде потрібно», – заявив віце-адмірал Деріл Коудл, командувач підводними силами ВМС США.

Раніше дослідницька служба Конгресу США заявила, що Штати запустили програму поставки кораблів льодового класу береговій охороні країни, щоб в майбутньому придбати три важких полярних криголама і три криголама середнього класу загальною вартістю кілька мільярдів доларів.

Поділитись