У США розкрили вразливе місце Росії в разі війни з НАТО

У США розкрили вразливе місце Росії в разі війни з НАТО

Глобалізація призвела до того, що Росія стала залежною від використання морських шляхів.

Про це заявив ветеран ВМС США, автор книги «Радянська військово-морська дипломатія» Бредфорд Дісмьюкс. За його словами, назване обставина з точки зору «стратегічного стримування» робить Росію вразливою, повідомляє портал Clio’s Musings.

Дісмьюкс вважає, що торговий флот Росії, який є другим після Китаю за кількістю суден під національним прапором, дуже важливий для Москви. Тому при теоретичної «агресії» з її боку НАТО слід оголосити повну блокаду на море. Забезпечити її повинні всі доступні цивільні і військові засоби.

Захід повинен переконливо загрожувати Росії позбавленням права користування Світовим океаном, – вважає ветеран.

Дісмьюкс відводить американському флоту роль в арктичних водах, де він стане вистежувати російські судна. Моря, що омивають Європу, за його задумом, повинні будуть контролювати флоти європейських країн, а Японії і Південної Кореї належить блокувати російські порти в Тихоокеанському регіоні.

Це означало б поховати надії Росії отримати вигоду з експорту скрапленого природного газу та сільськогосподарської продукції.

Всі західні військово-морські сили поряд з наземної військової міццю повинні забезпечувати блокаду до тих пір, поки Росія не погодиться на відновлення статус-кво, – підкреслив Дісмьюкс.

Поділитись