У США проводять найбільші з часів холодної війни військово-морські навчання

У США проводять найбільші з часів холодної війни військово-морські навчання

Завдання Large Scale Exercise 2021 – продемонструвати Китаю і Росії американську міць.

Як зазначається на офіційному сайті ВМС США, маневри  триватимуть до 16 серпня. В цілому в них візьмуть участь 36 кораблів, в тому числі авіаносці і підводні човни. У навчаннях будуть задіяні підрозділи, розташовані в 17 часових поясах, в тому числі шість компонентних командувань ВМС і корпусу морської піхоти, п’ять номерних флотів США, а також три експедиційних корпусу морської піхоти. У навчаннях візьмуть участь близько 25 тис. Військовослужбовців.

За даними американських військових, вчення LSE 2021 “засновані на сценарії глобального протидії кинули виклик силам противника”.

“LSE 2021 продемонструють гнучкість, властиву концепціям розподілених морських операцій (DMO), експедиційних операцій силами передових баз (EABO) і прибережних операцій в оспорюваної середовищі (LOCE), і дадуть нашим суперникам зрозуміти, що Збройні сили США зберігають високий рівень боєготовності саме завдяки своїм глобальним оперативним зобов’язаннями “, – зазначається на сайті американського військового відомства.

Це перші військово-морські навчання подібного масштабу за участю США з часів маневрів НАТО OceanVenture, які пройшли в 1981 році. “Вони одночасно продемонструють рішучість НАТО і змоделюють нові морські можливості США”, – сказано в заяві.

У червні в Чорному морі стартували військово-морські маневри Sea Breeze 2021 за участю США і України. У них були задіяні 32 бойових корабля, 40 літаків і 5 тис. Військовослужбовців з 17 країн – членів НАТО, а також партнерів Альянсу.

А в кінці липня в Грузії почалися міжнародні багатонаціональні військові навчання Agile Spirit за участю держав – членів Північноатлантичного альянсу і їх партнерів. За даними Міноборони республіки, в цілому було задіяно понад 2,5 тис. Військових з 15 країн.

Поділитись