У США можуть дозволити носіння пістолетів без спеціального дозволу

У США можуть дозволити носіння пістолетів без спеціального дозволу

Законодавчі збори Техасу схвалив законопроект, що скасовує необхідність мати спеціальний дозвіл для носіння пістолета в громадських місцях.

Про це повідомило агентство Associated Press.

За його відомостями, незважаючи на активні протести груп з контролю за носінням зброї, прихильники законопроекту вважають, що подібна міра дозволить жителям штату мати більше можливостей для самооборони. Тепер для вступу закону в силу його повинен підписати губернатор штату Грег Еббот. Якщо це станеться, то жителі Техасу, не мають судимостей за пов’язані з насильством злочину або будь-яких спеціальних заборон, зможуть носити з собою пістолет в громадських місцях. Як зазначає агентство, аналогічні положення діють в порядку двох десятків інших штатів.

У Техасі діє одне з найбільш ліберальних законодавств щодо володіння і поводження зі зброєю – жителі штату можуть носити в громадських місцях гвинтівки, крім цього знижені вимоги і вартість на необхідні тренування з поводження зі зброєю. В даний час ліцензією на носіння пістолетів в штаті володіють понад 1,6 млн осіб.

Поділитись