У справі МН17 з’явився новий свідок

У справі МН17 з’явився новий свідок

Приватний німецький детектив Йозеф Реш заявив, що готовий виступити свідком на відкритому процесі в Гаазі про аварію МН-17, заявив адвокат детектива.

“Оскільки ви відхилили його пропозицію про розкриття, залишається тільки одна можливість: мого клієнта буде заслухано в якості свідка на анонсованому вами судовому процесі в Гаазі, в ході публічних слухань. Для цієї мети ви, як і захист відповідачів і представники соистцов, маєте можливість подати запит про притягнення мого клієнта в якості свідка”, – передає РІА Новини текст листа адвоката в прокуратуру Нідерландів.

Він зазначив, що це публічне слухання, в зв’язку з чим зроблені там заяви «будуть порівнянні з пропозицією про розкриття, яке він уже зробив», але яке прокуратура відхилила.

“Мій клієнт зазначає, що, на його думку, раніше надані їм докази про події, в тому числі про осіб, абсолютно необхідні для оцінки і визначення відповідальності, і розкриття підтвердить це. Докази свідчать, згідно з повідомленням мого клієнта, … про осіб, які відповідальні за обстріл (Boeing)”, – йдеться в листі.

За словами адвоката, якщо Реш буде свідком на процесі, доказова база «буде надійним чином доставлена ​​на процес в Нідерланди». Розгляд справи про катастрофу МН17 в Донбасі розпочнеться 9 березня 2020 року.

Поділитись