ЗМІ встановила нове ім’я терориста Безлера

ЗМІ встановила нове ім’я терориста Безлера

«Фейкові» російські паспорти з послідовними номерами допомогли встановити вигадані імена бойовиків Ігоря Безлера і Олега Іваннікова. Про це повідомляє Bellingcat.

Як повідомляє Іnforesist, відповідно до нових документів, Безлер в даний час – «Ігор Береговий», а Іванніков – «Андрій Лаптєв». При цьому, якщо судити по базі даних платників податків, то ні один, ні другий не володіють ідентифікаційним номером.

Відомо, що «Береговий» вилетів до окупованого Сімферополь 27 жовтня 2014 року. У той же день Безлер, народжений в той же день – 30 грудня 1965 року, заявив товаришеві, що назавжди покидає Донбас, вирушаючи до Сімферополя.

Слідча група Bellingcat опублікувала знімок, на якому екс-бойовик відображений разом з одним з головних підозрюваних у знищенні рейсу MH17 Сергієм Дубинським.

Було встановлено також, що в паспортах «Лаптєва» і «Берегового» різниця в номерах становить число в кілька десятків.

Нагадаємо, підполковник ГРУ Безлер звинувачується в умисному вбивстві трьох активістів і знаходиться в розшуку. Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 вважає офіцера ГРУ Іваннікова причетним до збитого літака рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році.

Раніше екс-глава ГПУ Юрій Луценко повідомив, що колишній ватажок терористичного угрупування, так званого «ДНР», громадянин Росії Безлер, відомий за позивним «Біс» звинувачується в низці військових злочинів, серед яких жорстокі вбивства і тортури заручників.

Фото: Depo.ua

Поділитись