У Сінгапурі зафіксовано 942 нових випадків коронавірусу, більшість із яких є мігрантами

У Сінгапурі зафіксовано 942 нових випадків коронавірусу, більшість із яких є мігрантами

Сінгапур повідомив про 942 нових підтверджених випадків на коронавірус у суботу – це найвищий щоденний стрибок, йдеться у заяві Міністерства охорони здоров’я міста.

Більшість випадків стосуються працівників-мігрантів, які проживають у гуртожитках. За даними міністерства, лише 14 із 942 зафіксованих нових випадків були громадянами Сінгапуру або його постійними жителями, – передає CNN.

Після первинного успіху в пом’якшенні поширення вірусу, Сінгапур спостерігав недавній сплеск випадків, включаючи спалах серед іноземних працівників, які зазвичай проживають у тісних гуртожитках.

Уряд на початку квітня заборонив усі масові збори, закрив школи та більшість робочих місць.

Нещодавно Сінгапур оголосив, що переведе неінфікованих іноземних робітників основних служб на альтернативні умови життя: військові табори, вільні урядові квартири та плаваючі готелі.

“Число хворих на коронавірус в гуртожитках для трудових мігрантів все ще зростає. Ми все ще стурбовані прихованими випадками, що циркулюють у нашому населенні, які продовжують спалах.”, – написав прем’єр-міністр Лі Хсен Лоун на своїй сторінці у Facebook у суботу.

У Сінгапурі зафіксовано в цілому 6588 випадків коронавірусу з 11 летальними випадками, повідомляє університет Джона Хопкінса .

Переклад Володимира Малініна

Поділитись