У Сіетлі після заворушень затримали 47 осіб

У Сіетлі після заворушень затримали 47 осіб

Співробітники правоохоронних органів в Сіетлі (штат Вашингтон) затримали вже 49 осіб в зв’язку з заворушеннями, в них постраждали 59 поліцейських.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті поліцейського управління міста. Один з постраждалих правоохоронців був госпіталізований. У решти удари, опіки, садни, інші травми. У суботу демонстранти кидали в поліцейських піротехніку, камені і пляшки. Затриманим здебільшого пред’явлені звинувачення в нападі на співробітників поліції і відмову підкорятися вимозі влади.

Раніше управління повідомляло, що затримані 45 учасників заворушень. У заяві зазначалося, що поранено 21 поліцейського.

Як повідомила в четвер газета The Washington Post, адміністрація президента США Дональда Трампа намір направити в Сіетл додаткові федеральні сили для боротьби зі злочинністю, а також, можливо, для розгону масових заворушень. 19 липня в Сіетлі не менше 12 поліцейських були поранені під час зіткнень з учасниками акцій протесту, організованих рухом Black Lives Matter.

Влада Сіетла вже піддавалися критиці з боку федерального уряду за нездатність впоратися з заворушеннями. У червні протестувальники зайняли на кілька тижнів один з районів міста, фактично обмеживши допуск туди екстрених служб. Контроль над ним міської влади був відновлений тільки 1 липня.

Масові протести і безлади почалися в багатьох містах США в кінці травня після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі (штат Міннесота). Поліцейські використовували при його затриманні задушливий захоплення. Всі четверо брали участь в операції співробітників поліції були звільнені, їм пред’явлені звинувачення. Для наведення порядку до місцевих правоохоронних органів підключалася Національна гвардія США, приблизно в 40 містах, включаючи Вашингтон і Нью-Йорк, вводилася комендантська година.

Поділитись