У Східному Єрусалимі тривають безлади, поранено понад 250 осіб

У Східному Єрусалимі тривають безлади, поранено понад 250 осіб

У Східному Єрусалимі знову спалахнули безлади.

Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на прес-службу поліції Ізраїлю. Кадри з місця подій опубліковані в Twitter журналістки Рози Скаммелл.

Приводом для заворушень стало рішення ізраїльського суду виселити кілька арабських сімей, що понад півстоліття проживають там без документів на право власності.

Десятки протестуючих з палестинськими прапорами закидали камінням правоохоронців біля Храмової гори і в кварталі Шейх Джаррах, силовики у відповідь застосували спецзасоби. За дві доби були поранені більше 250 цивільних осіб і 17 поліцейських.

У січні 2020 року в Єрусалимі пошуки зниклого восьмирічного жителя арабського кварталу спровокували заворушення. Сім’я хлопчика заявила, що, можливо, дитина була викрадена. Пошуки зниклого початку ізраїльська поліція, а також підключилися сотні волонтерів. Місцеві жителі, які теж допомагали шукати дитину, рушили в бік єврейського кварталу Неві Яаков. Однак поліція перегородила їм шлях, після чого почалися заворушення. Співробітники заарештували трьох призвідників. В результаті зіткнення з поліцією 19 осіб отримали поранення.

Поділитись